Α/Κ πυροβόλα Κ9 για την Ινδία

 

 

 

Στην προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων Ηanwha Techwin (HTW) K9 θα προχωρήσει η Ινδία. Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ της ινδικής Larsen & Toubro και της νοτιοκορεατικής κατασκευάστριας εταιρείας.

Το πυροβόλο θα είναι ειδικής έκδοσης, η οποία θα ενσωματώνει τεχνικά χαρακτηριστικά που επιθυμούσε ο Ινδικός Στρατός, μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα επιχειρήσεων σε ερήμους. Για το λόγο αυτό θα ονομάζεται K9 Vajra-T. Συνολικά θα αποκτηθούν 100 πυροβόλα και υπάρχει η πιθανότητα περαιτέρω αύξησης της παραγγελίας.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού «Made in India», άνω του 50% του οπλικού συστήματος θα κατασκευαστεί εγχώρια, ενώ στη συνέχεια θα υποστηρίζεται τεχνικά πλήρως από την εγχώρια βιομηχανία.

Εντός των ημερών θα υπογραφεί και η επίσημη συμφωνία μεταξύ της νοτιοκορεατικής εταιρείας HTW και της Ινδικής Κυβέρνησης. Η επιλογή του πυροβόλου έγινε κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, με το πρόγραμμα προμήθειας να έχει ξεκινήσει το 2011 με την έκδοση της RFP. Βάσει της συμφωνίας, τα πρώτα 10 πυροβόλα θα εισαχθούν από τη Ν. Κορέα. Τα εγχώριας κατασκευής θα ξεκινήσουν να παραδίδονται 18 μήνες μετά και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί έπειτα από 42 μήνες.

 

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: