Γερμανική διπροσωπία στην Υεμένη

 

 

 

Από επικριτές των πάντων και απέχοντες από ουσιαστική ανάληψη ευθυνών στον τομέας της Άμυνας, οι Γερμανοί αποδεικνύουν πως πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας λειτουργούν το ίδιο «άσχημα» με πολλά άλλα κράτη.

Σε έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας που δημοσίευσε το Der Spiegel και η εφημερίδα TAZ, στο οποίο η Γερμανική Κυβέρνηση φαίνεται να εγκρίνει την πώληση αμυντικού υλικού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό παρά το γεγονός ότι τα τελευταία εμπλέκονται στον πόλεμο της Υεμένης, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση ανθρωπιστικής κι επισιτιστικής κρίσης στη χώρα.

Αν και σε άλλες περιπτώσεις η Γερμανική Κυβέρνηση ήταν αυστηρή σε ζητήματα εξαγωγής αμυντικού υλικού σε χώρες με χαμηλές επιδόσεις στον ανθρωπιστικό τομέα ή με εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις, στα ΗΑΕ επιτράπηκε η πώληση 203.448 πυροκροτητών για βομβίδες 40 χλστ. από την εταιρεία Junghans Microtec. Επιπλέον δόθηκε η άδεια για πώληση πλακών θωράκισης οχημάτων από την Dynamit Nobel Defense, συνολικού ύψους 134 εκ. Ευρώ.

Η αποκάλυψη είναι απόδειξη ότι παρά τις πρόσφατες απαγορεύσεις εξαγωγής αμυντικών συστημάτων στην Τουρκία και σε άλλες χώρες, οι εξαγωγές στην Μέση Ανατολή συνεχίζονται κανονικά.

 

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: