Μη επανδρωμένα ρωσικά άρματα Τ-72

 

 

(Φωτ.: Kratos Defense & Security Solutions)

 

Μη επανδρωμένα έγιναν τα ρωσικά άρματα Τ-72. Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάποιο από τα προγράμματα του Βλαντιμίρ Πούτιν…, αλλά για πρόγραμμα της αμερικανικής Kratos Defense & Security Solutions και πιο συγκεκριμένα της θυγατρικής της Kratos Unmanned Systems Division (KUSD).

Η Kratos Defense & Security Solutions είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στον τομέα της ανάληψης συμβολαίων από την Αμερικανική Κυβέρνηση. Η μετατροπή του Τ-72 σε μη επανδρωμένο έγινε προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη του Αμερικανικού Στρατού σε άρματα-στόχους.

Το άρμα ελέγχεται από το AGATCS (Army Ground Aerial Target Control System) που είναι ένα σύστημα που μπορεί να ελέγξει οποιαδήποτε πλατφόρμα του Αμερικανικού Στρατού. Δηλαδή, χερσαία, αεροπορική ή επιφανείας.

Όπως ανέφεραν στελέχη της Kratos, η μετατροπή του Τ-72 ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση λόγω του συστήματος οδήγησης του άρματος με χειρολαβές, οι οποίες απαιτούσαν σημαντική δύναμη και μετατόπιση, ενώ το περιβάλλον λειτουργίας του άρματος είχε έντονους κραδασμούς, σκόνη και υψηλή θερμοκρασία.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: