ΗΠΑ: Εξοπλιστικό πρόγραμμα για τους Peshmerga…

 

 

 

Σε μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα προχωρούν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Ιράκ, προκειμένου να ενισχύσουν τους Κούρδους μαχητές. Μέσω αυτού του προγράμματος θα ενισχυθούν συνολικά δύο ταξιαρχίες πεζικού και δύο μοίρες πυροβολικού Κούρδων. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 295,6 εκ. Δολ. ΗΠΑ.

Στον εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται 4.400 τυφέκια Μ16Α4, 46 βαριά πολυβόλα Μ2, 186 πολυβόλα Μ240Β, 36 οχήματα HMMWV και 77 θωρακισμένα HMMWV, 36 ανακαινισμένα πυροβόλα Μ119Α4 των 105 χλστ. μαζί με τα ανταλλακτικά και την απαραίτητη εκπαίδευση.

Επιπλέον, θα παραδοθούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, τρίποδες, συλλογές καθαρισμού, γεμιστήρες, έστορες, όλμοι, γεννήτριες, εξοπλισμός προστασίας κι εντοπισμού ΡΒΧΠ ουσιών, ασύρματοι, πυξίδες, κυάλια και ιατρικός εξοπλισμός.

Η απόφαση εξοπλισμού των Κούρδων αποτελεί αγκάθι στην τουρκική πολιτική στο βόρειο Ιράκ και συμπτωματικά έρχεται λίγες ημέρες μετά τη επίπλαστη νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα. Αν και δεν έχει καμία σχέση με το δημοψήφισμα καθ’ αυτό, εντούτοις θεωρούμε ότι αποτελεί «άδειασμα» στην Τουρκική Κυβέρνηση καθώς η συμβολή της στην ύπαρξη αστάθειας στην Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι παραπάνω από οφθαλμοφανής.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: