Αυστραλία: Smart Buyer στην επιλογή Α/Α συστήματος

 

Φωτ.: Kongsberg

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας επέλεξε την αμερικανική Raytheon ως την εταιρεία με την οποία θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος Raytheon/Kongsberg NASAMS 2, στο πλαίσιο του προγράμματος Land 19 Phase 7B.

Η απόφαση προκάλεσε κάποια έκπληξη στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, καθώς το υπουργείο υλοποίησε τις αρχές Smart Buyer. Πρόκειται για μια διαδικασία που είχε εξαγγελθεί στο πρόσφατο παρελθόν, προκειμένου να μειωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες όταν οι ανάγκες που καλύπτονται από κάποιο σύστημα είναι ξεκάθαρες.

Πρακτικά, το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας απέφυγε τις χρονοβόρες και υψηλού κόστους διαδικασίες δοκιμασίας των συστημάτων των υπόλοιπων ανταγωνιστών.

Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι το NASAMS 2 είναι ένα δοκιμασμένο αντιαεροπορικό σύστημα, σε υπηρεσία από αρκετές χώρες, έχοντας κοινά συστήματα με άλλα που βρίσκονται ήδη σε χρήση στις Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις. Η παράδοση των συστημάτων στον Στρατό θα ολοκληρωθεί το 2020.

 

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: