Γερμανία: Απομακρύνεται από το Ιντσιρλίκ (;)

 

 

(Φωτ.: Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις)

 

Όλο και πιο κοντά στην απομάκρυνση από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ φαίνεται να πλησιάζει η Γερμανία, λόγω των πολύ κακών σχέσεων με την Τουρκία. Το ζήτημα είχε τεθεί από πέρυσι το καλοκαίρι, δηλαδή πολύ πριν την πρόσφατη ένταση.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι πιέσεις των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων προς την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ είναι εντονότερες. Προσφάτως δε, κατατέθηκε επερώτηση στο Κοινοβούλιο, από το Αριστερό κόμμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt, η Γερμανική Κυβέρνηση στην επίσημη απάντησή της είπε ότι έχει βρει οκτώ εναλλακτικές βάσεις, ώστε να συνεχίσει τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Μέση Ανατολή. Τρεις από αυτές βρίσκονται στο Κουβέιτ κι άλλες τόσες στην Ιορδανία. Οι άλλες δύο είναι η βάση της RAF στο Ακρωτήρι και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάφου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, επιτροπή αξιωματούχων έχει επισκεφθεί αυτές τις βάσεις, για επί τόπου αξιολόγησή τους. Η Γερμανική Κυβέρνηση εντούτοις ξεκαθαρίζει ότι, δεν έχουν γίνει επίσημες διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών.

Η τελευταία πρόταση ήταν και η αιτία για την οποία οι Αριστεροί επιτέθηκαν φραστικά στην κυβέρνηση, καθώς θεωρούν ότι η ανυπαρξία επίσημων συζητήσεων είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει σοβαρή σκέψη για αποχώρηση από την Τουρκία.

Η Γερμανική Κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα φοβική σε σοβαρές κρίσεις, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι σχέσεις με την Τουρκία έχουν άμεση επίπτωση στο μεταναστευτικό. Θεωρούμε λοιπόν ότι, δύσκολα θα σκεφτεί να αποχωρήσει από το Ιντσιρλίκ και μόνο η μεγάλη εκλογική πίεση ή η επιδείνωση των γερμανοτουρκικών σχέσεων θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό καταλύτη.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: