Γαλλία: Ανάπτυξη θερμοβαρικού πυραύλου

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης SOFINS, η εταιρεία AA’ROK ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Sagem (του ομίλου Safran), για την ανάπτυξη ενός νέου πυροαμαχικού με θερμοβαρική κεφαλή. Το όπλο θα είναι τύπου stand-off και θα μπορεί να πλήξει στόχους σε αποστάσεις έως και 10 χιλιομέτρων.

Η ονομασία του θα είναι SSA-1108 Joint-Forces Light Support Guided Munition (MIGALe). Η ανάπτυξή του γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Scorpion και πιο συγκεκριμένα των δικτυοκεντρικών συστημάτων του, καθώς τα οχήματα θα διαθέτουν ενισχυμένες ψηφιακές δυνατότητες.

Μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται τόσο οι αισθητήρες και οι τηλεπικοινωνίες των οχημάτων, όσο και το σύστημα FELIN των στρατιωτών. Χάρη σε αυτές τις δυνατότητες θα μπορούν να εντοπίζουν στόχους, να λαμβάνουν ακριβή στοιχεία για τη θέση τους και να τα μεταβιβάζουν μέσω του δικτύου τηλεπικοινωνιών.

Στη συνέχεια, τα δεδομένα θα μπορούν να δοθούν στις πλατφόρμες που θα φέρουν το σύστημα MIGALe για την εκτέλεση βολής από θέση απόκρυψης, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει οπτική επαφή με τον εχθρό, χάρη στην καθοδήγηση GPS/ΙΝS. Για την τερματική καθοδήγηση, το πυρομαχικό μπορεί να λάβει κατάδειξη από λέιζερ.

Το MIGALe θα φέρεται σε δύο κάθετους τετραπλούς εκτοξευτές, που θα μπορούν να τοποθετηθούν επάνω σε οποιοδήποτε όχημα. Οι κύριοι στόχοι για τους οποίους σχεδιάστηκε είναι οι πεζοί και τα ελαφρά οχήματα. Όμως, όπως αναφέρεται, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές ακόμα και σε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς πεζικού.

Όπως αναφέρει η Safran, με το MIGALe επιχειρείται η κάλυψη του κενού ανάμεσα στις οικονομικότερες ρουκέτες με καθοδήγηση και τους ακριβότερους πυραύλους Raytheon AGM-114 Hellfire, με ένα πυρομαχικό υψηλής ακριβείας και μεγάλου βεληνεκούς, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές C4ISR. Για την περαιτέρω μείωση του κόστους, το MIGALe θα χρησιμοποιεί την κεφαλή καθοδήγησης GPS/INS του A2SM Hammer.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: