Έρχεται το νέο Α/Κ πυροβόλο Μ109 (;)

 

(Φωτ.: M109A6 Paladin εκτελεί βολή προς υποστήριξη των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.)

 

Τη νέα γενιά των αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ109 θα ξεκινήσει να μελετάει ο Αμερικανικός Στρατός. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να αναπτύξει ένα καινούριο πυροβόλο, έχει δώσει έμφαση στη συνεχή ανανέωση της σειράς των Μ109, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες.

Στα τέλη Μαρτίου το Γραφείο Αυτοκινούμενων Πυροβόλων του Αμερικανικού Στρατού, εξέδωσε Επιστολή Πληροφόρησης για την ολοκλήρωση δυνατότητας κάννης εκτεταμένου βεληνεκούς στα υπάρχοντα Μ109Α7. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την ανάπτυξη κι ολοκλήρωση μιας κάννης άνω των 39 διαμετρημάτων με όλα τα παρελκόμενά της.

Η ανάπτυξη της κάννης θα γίνει από μέσα του Στρατού και ο ιδιώτης θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να την ολοκληρώσει στα υπάρχοντα πυροβόλα Μ109Α7, κάνοντας όλες τις σχετικές μετατροπές στις πλατφόρμες.

Έτσι, ο Αμερικανικός Στρατός θα μπορέσει να διατηρήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα Μ109Α7 σε υπηρεσία, καλύπτοντας τις ανάγκες του. Ταυτόχρονα, θα αυξήσει τα βεληνεκή των συστημάτων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου ανταγωνιστικές δυνάμεις έχουν παρουσιάσει πυροβόλα με ικανότητες βολής σε σαφώς μεγαλύτερες αποστάσεις. Τα τεχνικά και οικονομικά αποτελέσματα του έργου θα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον και για τον Ελληνικό Στρατό που δύσκολα θα μπορούσε να αντικαταστήσει την υπάρχουσα δύναμη των Μ109 με κάποιο σύγχρονο τύπο πυροβόλου.

 

(Φωτ.: Ελληνικός Στρατός)

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: