Γαλλία: Νέο τυφέκιο και διαμέτρημα για την GIGN

 

 

(Φωτ.: CZ)

 

Στην προμήθεια νέων τυφεκίων προχωράει η αντιτρομοκρατική μονάδα της Γαλλικής Χωροφυλακής, η γνωστή GIGN (Group d’ Intervention de la Gendarmerie Nationale), ως απόρροια των επιθέσεων στο Παρίσι το 2015. Οι δυνάμεις ασφαλείας τις ημέρες εκείνες βρέθηκαν να μειονεκτούν απέναντι σε τρομοκράτες με αλεξίσφαιρα γιλέκα, την στιγμή που είχαν στη διάθεσή τους πιστόλια των 9 χλστ. και τυφέκια ΗΚ416 με διαμέτρημα 5,56 χλστ.

Όπως έγινε γνωστό από γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, ήδη τέθηκε αρχική παραγγελία για 68 τυφέκια CZ Bren 2 στο διαμέτρημα των 7,62×39 χλστ.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2016. Σε αυτόν συμμετείχαν και τυφέκια στο διαμέτρημα των 7,62×51 χλστ., αλλά θεωρήθηκαν πολύ βαριά και ογκώδη για επιχειρήσεις σε κλειστούς χώρους.

Το τυφέκιο CZ Bren 2 έχει ως βάση του το CZ805 Bren S1. Το τελευταίο είχε προταθεί για το πρόγραμμα του νέου τυφεκίου του Γαλλικού Στρατού, αλλά λόγω καθυστερήσεων στην ένταξή του στο πρόγραμμα αξιολόγησης, δεν κατάφερε να κερδίσει το γερμανικό ΗΚ416.

 

(Φωτ.: CZ)

 

Ωστόσο, η ανάπτυξή του συνεχίστηκε και προτάθηκε για το πρόγραμμα της GIGN, το οποίο κέρδισε. Ταυτόχρονα, επιλέχθηκε και ως το νέο τυφέκιο του Τσεχικού Στρατού. Επίσης, σε συνέχεια της επιτυχίας της, η CZ προωθεί το τυφέκιο και για τις Γαλλικές Ειδικές Δυνάμεις, ενώ στην GIGN προτείνει το πιστόλι P-10.

Η έκδοση που παρέλαβε η GIGN έχει μήκος κάννης εννέα ιντσών και τροποποιημένο φλοκοκρύπτη που μπορεί να συνδυαστεί με σιγαστήρα. Ορισμένα από τα 68 τυφέκια διαθέτουν τροποποίηση στο σύστημα αερίων, ώστε να επιτρέπεται η εκτέλεση υποηχητικών βολών.

 

(Φωτ.: CZ)

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: