Ξάνθη: Σύλληψη ιμάμη για όπλα σε τζαμί

 

 

 

 

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός της εύρεσης των όπλων και πυρομαχικών στον προαύλιο χώρο του τζαμιού στην Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου της Ξάνθης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η σύλληψη του ιμάμη, ο οποίος φέρεται να έχει στενές σχέσεις με το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή.

Η έρευνα στο τζαμί έγινα έπειτα από πληροφορίες της Ασφάλειας, με αποτέλεσμα την εύρεση ενός πιστολιού με σιγαστήρα, ενός χωρίς σιγαστήρα και 30 φυσιγγίων. Στη συνέχεια έγινε έρευνα και στο σπίτι του ιμάμη, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν ένα αεροβόλο όπλο. Πρόκειται για πληροφορίες που αναφερόντουσαν κατά καιρούς, ότι υπάρχουν όπλα σε λατρευτικά μέρη, και οι οποίες πλέον μετατρέπονται σε αποδείξεις.

Στις έρευνες, όπως είναι φυσικό, συμμετέχει και η ΕΥΠ. Τα όπλα έχουν σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για συλλογή και ανάλυση στοιχείων, και σύντομα θα υπάρξουν νέα στοιχεία επ’ αυτών.

Σήμερα στα Δικαστήρια Ξάνθης, όπου παραπέμφθηκε ο ιμάμης, συγκεντρώθηκαν άτομα προς υποστήριξή του, συμπεριλαμβανομένου και του ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ, καθώς εκεί ανήκει «διοικητικά» ο ιμάμης. Τα άτομα αυτά είναι από τα συνήθη που συμμετέχουν σε τέτοιες είδους εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας και πάλι την ύπαρξη του γνωστού μηχανισμού του Τουρκικού Προξενείου. Προς υποστήριξη του ιμάμη Ηλιόπετρας έφτασε και ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος Κομοτηνής

Ο τουρκικός μηχανισμός, μέσω δημοσιευμάτων, προσπαθεί να συνδέσει το γεγονός με προβοκάτσια του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο προσπαθεί να εξάγει την κρίση στην Ελλάδα.

Η σοβαρότητα του γεγονότος είναι μεγάλη λόγω της αστάθειας που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας και λόγω των διαρροών περί επικείμενης κρίσης με την Τουρκία. Σήμερα, εκτός από τον μεγάλο αριθμό παραβιάσεων (30 μέχρι τις 11 π.μ.), εκτελείται και άσκηση του Τουρκικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά στα χωρικά ύδατα των κατεχομένων.

Τα όσα διαδραματίζονται στην Θράκη δεν είναι καινούρια. Εντούτοις είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να συνειδητοποιηθεί από το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες του τι διακυβεύεται στην Θράκη για την ασφάλεια της χώρας.

 

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Πολιτική & Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: