Νέα αόρατη, ελαφριά θωράκιση από το Αμερικανικό Ναυτικό

 

Φωτ.: Αμερικανικό Ναυτικό – NRL

 

Επιστήμονες του Εργαστηρίου Ναυτικών Ερευνών (NRL) του Αμερικανικού Ναυτικού ανέπτυξαν μια αποκλειστική πατέντα νέας επαναστατικής θωράκισης.

Οι χημικοί των εργαστηρίων δημιούργησαν μια διαφανή θερμοπλαστική, ελαστομερή θωράκιση, με πολύ μικρό βάρος. Όπως δήλωσαν, τα θερμοπλαστικά ελαστομερή είναι μαλακά πολυμερή που μετατρέπονται σε στέρεα μορφή όταν υποβάλλονται σε επεξεργασία με φυσικά και όχι με χημικά μέσα.

Ο επικεφαλής επιστήμονας του εργαστηρίου Φυσικής Μαλακών Υλικών του NRL, Δρ. Μάικ Ρόλαντ, δήλωσε ότι η μετατροπή γίνεται με τη θέρμανση του υλικού, κοντά στους 100 βαθμούς Κελσίου, με πλάκα θέρμανσης που μοιάζει με ένα σίδερο ρούχων, η οποία λειώνει το υλικό μετατρέποντάς το σε λεπτή, επίπεδη επιφάνεια, με αμελητέα αρνητικά αποτελέσματα στη συνοχή των μορίων.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το υλικό προσφέρει ανώτερες αντιβαλλιστικές ιδιότητες, σε σύγκριση με τα πολυουρία και πολυισοβουτυλένια υλικά επικάλυψης που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα. Ανάμεσα στα θετικά αποτελέσματα είναι το χαμηλό βάρος, η δυνατότητα του να δέχεται πολλαπλά πλήγματα στο ίδιο σημείο, το ότι είναι διάφανο και ότι μπορεί να επιδιορθωθεί.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: