Πλήγμα στην Aselsan

 

 

Η παράνοια του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν έπληξε καίρια τον επιχειρησιακό πυρήνα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα ήταν δυνατόν, λοιπόν, να μην πλήξει και την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνες για στελέχη της Aselsan, τα οποία φέρονται να είναι μέλη του κινήματος του Φετουλλάχ Γκιουλέν, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία.

Στις αρχές Μαρτίου η αστυνομία συνέλαβε 46 στελέχη της Aselsan, από τους 84 συνολικά για τους οποίους διεξάγονται έρευνες. Εξ αυτών οι 30 είναι ακόμα εν ενεργεία ενώ οι υπόλοιποι 54 φέρονται να έχουν αποβληθεί από την εταιρεία με εντολή της εισαγγελίας ή να έχουν απολυθεί.

Επιπλέον, υπάρχουν εντάλματα σύλληψης για μερικά ακόμα στελέχη, τα οποία διαφεύγουν της σύλληψης μέχρι στιγμής, αν και δεν αποκλείεται να έχουν καταφύγει στο εξωτερικό. Κύριο αποδεικτικό στοιχείο κατά των στελεχών της εταιρείας φέρεται να είναι η χρήση της κρυπτογραφημένης εφαρμογής ByLock μεταξύ των μελών του κινήματος Γκιουλέν.

Η Aselsan δεν σχολίασε τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, στέλεχος του Ιδρύματος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι μέτοχοι στην εταιρεία, δήλωσε πως οι συλλήψεις δεν επηρεάζουν τη λειτουργία της εταιρείας και πως τα προγράμματα συνεχίζονται κανονικά.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: