Ισραήλ: Νέα αεροπορικά προγράμματα εν όψει

 

 

Νέα προγράμματα προμηθειών αεροπορικού υλικού σχεδιάζει το Ισραήλ, σύμφωνα με την εγχώρια εφημερίδα Globes. Το ένα αφορά την ανανέωση του στόλου μαχητικών Boeing F-15 και την προμήθεια ελικοπτέρων. Το θέμα είχε ξεκινήσει επί υπουργίας Μοσέ Γιαλόν και είναι σίγουρο ότι τέθηκε από τον νυν ΥΠΑΜ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν κατά την χθεσινή επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα το άρθρο της εφημερίδας, ο στόχος είναι η αντικατάσταση των υπαρχόντων 14 F-15Α/Β/C/D και των 25 F-15I, με νεότερες εκδόσεις του τύπου, όπως το F-15 Silent Eagle. Ο αριθμός των αεροσκαφών SE που σκοπεύει να προμηθευτεί η Ισραηλινή Αεροπορία δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά εικάζεται ότι θα φτάνει τα 75.

Την ίδια στιγμή υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για ένα βαρύ ελικόπτερο ειδικών επιχειρήσεων, το οποίο θα αντικαταστήσει τα Sikorsky CH-53 Yassour, που το 2022 θα έχουν ηλικία 50 ετών. Μία πρώτη επιλογή θα ήταν η προμήθεια της τελευταίας έκδοσής τους, της CH-53K King Stallion. Εντούτοις, προς το παρόν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης των Boeing CH-47F Chinook.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: