Typhoon: Συνεχίζονται οι δοκιμές ολοκλήρωσης του Brimstone

 

 

Νέες δοκιμές διεξήγαγε η MBDA σε συνεργασία με την BAE Systems, στο πλαίσιο της πιστοποίησης του πυραύλου Brimstone επί του μαχητικού Eurofighter Typhoon.

Η ολοκλήρωση του όπλου στο αεροσκάφος είναι μέρος του πακέτου αναβάθμισης Phase 3 Enhancement (P3E), στο οποίο συμπεριλαμβάνονται αναβαθμίσεις των αισθητήρων και των συστημάτων αποστολής. Στόχος είναι οι αποστολές εγγύς υποστήριξης που καλύπτονται μέχρι σήμερα από τα Tornado να αναληφθούν μέχρι το 2018 από τα Typhoon.

Οι πρόσφατες δοκιμές έγιναν εν πτήσει κι αφορούσαν τη συλλογή δεδομένων και την επέκταση του φακέλου πτήσης του αεροσκάφος με διάφορα όπλα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι Brimstone. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 40 δοκιμές με τις οποίες το Typhoon IPA6 έχει πετάξει σε συνδυασμό με τέσσερις AMRAAM, δύο ASRAAM, δύο Paveway IV και δύο πυλώνες με τον καθένα να φέρει τρεις Brimstone.

 

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: