Τουρκία: Έναρξη σειριακής παραγωγής του οχήματος του Korkut

 

 

H FNSS ανακοίνωσε την έναρξη σειριακής παραγωγής του αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού συστήματος KORKUT. Το σύστημα έχοντας ολοκληρώσει τις δοκιμές ανάπτυξης και αποδοχής, χάρη στη συνεργασία της FNSS, της Aselsan και του Τουρκικού Στρατού, μπήκε σε σειριακή παραγωγή έπειτα από την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου στα τέλη του 2016.

Το επόμενο στάδιο είναι η πιστοποίηση της γραμμής παραγωγής και των λοιπών εργασιών κατασκευής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πλήρης παραγωγή των συστημάτων. Τα πρώτα οχήματα αναμένεται να παραδοθούν στην Aselsan τον Μάιο του 2018.

Το Α/Α σύστημα βασίζεται στην πλατφόρμα ACV-30 που κατασκευάζει η FNSS και η οποία χρησιμοποιείται για το VSHORADS HISAR-A. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι οι αμφίβιες δυνατότητές του.

Το KORKUT αποτελείται από ένα όχημα διοίκησης κι ελέγχου με ραντάρ 3D, το οποίο αναθέτει στόχους στα δύο οχήματα που συμπληρώνουν το σύστημα και φέρουν τα όπλα.

Οι πλατφόρμες οπλισμού φέρουν ένα σταθεροποιούμενο δίδυμο Α/Α πυροβόλο των 35 χλστ. το οποίο μπορεί να βάλλει εν κινήσει. Ο εγκλωβισμός του στόχου γίνεται με ηλεκτροπτικό σύστημα, έπειτα από την έρευνα και κατάδειξη του τρισδιάστατου ραντάρ του οχήματος C2.

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: