Νέο τυφέκιο από την H&K

 

Ένα νέο στρατιωτικό τυφέκιο ήρθε να προστεθεί στην γκάμα των προϊόντων της γερμανικής εταιρείας Heckler & Koch. Με τον διαγωνισμό των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων για την προμήθεια νέου τυφεκίου να πλησιάζει, ο ανταγωνισμός δείχνει να εντείνεται.

Μετά το G3, το G36, το ΗΚ416 και ΗΚ417, η εταιρεία παρουσιάζει το ΗΚ433, στο διαμέτρημα των 5,56×45 χλστ. Ωστόσο, η εταιρεία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν σύντομα και οι εκδόσεις ΗΚ231 με διαμέτρημα 7,62×51 χλστ, η HK123 με διαμέτρημα 7,62×39 χλστ. και η .300 BLK.

Οι Ειδικές Δυνάμεις της Γερμανίας πρόκειται να επιλέξουν πρώτες το τυφέκιο που θα αποκτήσουν, καθώς πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το πρόγραμμα προμήθειας 1.750 τυφεκίων για την KSK (Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού) και την KSM (Ειδικές Δυνάμεις του Ναυτικού). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο τυφέκιο θα πρέπει να έχει μέγιστο βάρος 3,8 κιλών και να μπορεί να φέρει καταδείκτη λέιζερ, φακό και σιγαστήρα, και να μην ξεπερνά σε μήκος τα 90 εκ.

Φυσικά για τις υπόλοιπες Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας τίθεται και το οικονομικό ερώτημα, λόγω του όγκου της παραγγελίας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το κόστος των ΗΚ416 είναι αρκετά υψηλό, δίνοντας περισσότερες πιθανότητες στο ΗΚ433.

Το νέο τυφέκιο μοιάζει εξωτερικά με το ACR, αλλά συνδυάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των G36 και ΗΚ416, με λειτουργία εμβόλου αερίων. Όλες οι λειτουργίες εκτελούνται κι από τις δύο πλευρές, με εξαίρεση τον μηχανισμό όπλισης που είναι παρόμοιας σχεδίασης με αυτόν του G3. Ο μηχανισμός απασφάλισης γεμιστήρα είναι είτε ίδιος με του G36 ή αντίστοιχος του M4/Μ16. Το κοντάκι είναι αναδιπλούμενο και προσαρμοζόμενο κατά μήκος και καθ’ ύψος. Ο χειροφυλακτήρας είναι λεπτής σχεδίασης.

Οι κάννες με τις οποίες θα προσφέρεται θα είναι μήκους 11, 12,5, 14,5, 16,5, 18,9 και 20 ιντσών, σφυρήλατης κατασκευής και με επικάλυψη χρωμίου. Φυσικά, θα φέρει ράγες Picatinny και θα είναι συμβατό με όλα τα παρελκόμενα που προσφέρει η εταιρεία, όπως οι εκτοξευτές βομβίδων GLM/Α1 40 χλστ., σιγαστήρες κτλ. Ο ρυθμός βολής του φτάνει τα 700 φυσίγγια/λεπτό.

 

hk433-1

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: