Α/Κ πυροβόλα για την Εσθονία

 

Samsung K9 howitzer

 

Στην προμήθεια νέων αυτοκινούμενων πυροβόλων θα προχωρήσει η Εσθονία. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο στενούς συνεργασίας με την Φινλανδία, η οποία επίσης τρέχει αντίστοιχο πρόγραμμα. Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Εσθονού Υπουργού Άμυνας, Μάργκους Τσάχκνα, στο Ελσίνκι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σκανδιναβικές χώρες έχουν βαθιά συνεργασία με τις χώρες της Βαλτικής, οι οποίες εκτείνονται σε όλο το φάσμα των σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού, του εκπαιδευτικού, του τεχνολογικού, του πολιτικού, του στρατιωτικού κτλ.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Εσθονού υπουργού η προμήθεια αφορά 12 συστήματα με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται το 2021.

Η Εσθονία έχει εντείνει τις προσπάθειες αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεών της, με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Κριμαία. Ωστόσο, λόγω των μικρών της οικονομικών (ΑΕΠ 22,45 δισ. Δολλάρια) και πληθυσμιακών δεδομένων (1,3 εκ. πολίτες), βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην στήριξη από το ΝΑΤΟ και τις σκανδιναβικές χώρες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Υπ. Άμυνας ανακοίνωσε αύξηση των κονδυλίων προμηθειών στα 200 εκ. Δολ. ΗΠΑ μέχρι το 2020.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: