Τουρκία: Επείγουσα αναβάθμιση αρμάτων

 

 

turkey-army-m60-1

Φωτ: Τουρκικός Στρατός

 

Σε άμεσο πρόγραμμα αναβάθμισης των αρμάτων της προχωράει η Τουρκία, μετά τις σημαντικές απώλειες που υπέστη από την εισβολή στην Συρία. Όπως έγινε γνωστό, ο Τουρκικός Στρατός ανακοίνωσε πρόγραμμα αναβάθμισης διαφόρων τύπων αρμάτων, με χαρακτήρα επείγοντος και προϋπολογιζόμενο κόστος 500 εκ. Δολλαρίων ΗΠΑ.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται 40 M60A3, 120 Μ60Τ Sabra και 40 Leopard 2A4. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι αναβαθμίσεις θα είναι κοινές και στους τρεις τύπους, καθώς τα Sabra είχαν υποστεί ήδη αναβάθμιση από την ισραηλινή ΙΜΙ. Μέχρι στιγμής προσφορές κατέθεσαν οι τουρκικές Otokar, Roketsan, Aselsan, FNSS και BMC.

Όπως γίνεται κατανοητό, όλες ή μερικές από τις εταιρείες αυτές θα συμμετάσχουν στο πλαίσιο ευρύτερου προγράμματος αναβάθμισης, με έμφαση στην επιβιωσιμότητά τους. Πιθανόν, αυτό θα περιλαμβάνει κάποιο σύστημα ενεργού προστασίας (Aselsan – ΑΚΚΟR, το οποίο είχε ανακοινωθεί ότι θα τεθεί σε παραγωγή φέτος), αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου πυρός και της θωράκισης (για τα M60A3 ή/και τα Leopard 2A4). Η συγκεκριμένη σύγκρουση, άλλωστε, αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για την Τουρκία να δοκιμάσει τεχνολογίες που πρόκειται να ενσωματωθούν στο μελλοντικό άρμα Altay.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: