Χιλή: Αναβάθμιση των P-3 ACH

 

chile-p-3-1

 

Ξεκινάει το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας της Χιλής, καθώς στις 20 Ιανουαρίου το πρώτο από τα δύο αεροσκάφη πέταξε για τον Καναδά.

Εκεί θα υποβληθεί σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού που περιλαμβάνει δομική αντικατάσταση των κυρίων και των ουραίων πτερύγων, την προσθήκη «γυάλινου πιλοτηρίου» και ενισχυμένους κινητήρες, στο πλαίσιο του σχεδίου Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής. Ταυτόχρονα, θα υλοποιηθεί και η συντήρηση εργοστασιακού επιπέδου.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της καναδικής ΙΜΡ, η οποία είχε συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρόγραμμα αναβάθμισης των καναδικών CP-140 Aurora, βασιζόμενη στην τεχνογνωσία της Lockheed Martin.

Η αναβάθμιση του πρώτου αεροσκάφους θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018, ενώ το δεύτερο θα φτάσει στον Καναδά στα τέλη του τρέχοντος έτους, προκειμένου να είναι έτοιμο το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Τα P-3 ACH Orion είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την Χιλή, καθώς εκτελούν περιπολίες θαλάσσιας επιτήρησης και ελέγχου αλιείας, στην εκτεταμένη ΑΟΖ που διαθέτει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Επιπλέον, είναι αναγκαία για την επιτήρηση της νήσου του Πάσχα, που αποτελεί περιοχή ειδικού καθεστώτος ανήκουσα στην Χιλή, για την επιτήρηση των αλιέων και των θαλάσσιων βιότοπων στην περιοχή της Ανταρκτικής.

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: