Ιταλία: Συμμετοχή στην ανάπτυξη του Aster 30 B1NT

 

SAMP:T Mamba 2

 

Τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανάπτυξης της νέας γενιάς των πυραύλων Aster 30 ανακοίνωσε η Ιταλία. Η διαδικασία ξεκίνησε με την ανακοίνωση της OCCAR (Organisation for Joint Armament Cooperation) προς την EUROSAM, την κοινοπραξία μεταξύ MBDA και Thales.

Η συμφωνία σε κρατικό επίπεδο, μεταξύ της Γαλλίας και της Ιταλίας, υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2016. Με αυτήν καθορίστηκε το πλαίσιο, οι ευθύνες και τα δικαιώματα των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα σκοπεύει να αναπτύξει τη νέα γενιά των Aster 30, η οποία θα ονομάζεται Block 1 NT (New Technology), και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει το αντιαεροπορικό σύστημα SAMP/T. Το τελευταίο χρησιμοποιείται από την Γαλλική Αεροπορία και τον Ιταλικό Στρατό. Τόσο σε εθνικό όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το σύστημα καλείται να αναλάβει αποστολές και κατά βαλλιστικών πυραύλων.

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι θα μπορούν έτσι, να χρησιμοποιηθούν τόσο από το προαναφερθέν αντιαεροπορικό σύστημα, όσο και από τα σκάφη των δύο ναυτικών. Από την πλευρά της, η Ιταλία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσει τον Aster 30 B1NT στα νέα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης ΡΡΑ που θα αποκτήσει στο μέλλον.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: