Γαλλία: Προμήθεια νέων ελαφρών οχημάτων 4×4

 

france-army-ford-everest-1

Renault Trucks Defense

 

Με νέα ελαφρά οχήματα παντοδαπού εδάφους πρόκειται να εφοδιαστεί ο Γαλλικός Στρατός, προκειμένου να αντικαταστήσει τα παλαιάς τεχνολογίας Peugeot P4. Η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια 3.700 τακτικών ελαφρών οχημάτων, πολλαπλών ρόλων, χωρίς θωράκιση, με κίνηση 4×4.

Το όχημα που επιλέχθηκε είναι το Ford Everest, που είναι η έκδοση SUV του pick-up Ford Ranger. Το πρόγραμμα μελέτης-προμήθειας ξεκίνησε τον Μάιο του 2015. Η μελέτη για ανακαίνιση του στόλου των Peugeot P4 (που βασίζονται στα Mercedes G-class, όπως κι αυτά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων) έκρινε ότι η απόφαση θα ήταν ασύμφορη και αμφιβόλου επιχειρησιακής αξίας.

Έτσι, προκρίθηκε η έναρξη προμήθειας ενός νέου τύπου οχημάτων (Véhicules Légers Tactiques Polyvalents non protégés – VLTP NP), των οποίων οι παραδόσεις θα έπρεπε να ξεκινήσουν από το 2020. Τα οχήματα θα έπρεπε να πληρούν τις προδιαγραφές της ΕΕ, να μπορούν να κινηθούν σε ποικιλία εδαφών, να έχουν βάρος μεταξύ 2,5 και 3,5 τόνων, να μεταφέρουν στρατιωτικό προσωπικό με τον εξοπλισμό τους, να μπορούν να ενσωματωθούν στρατιωτικά συστήματα συναφή με το ρόλο τους (ασύρματοι, ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης κίνησης) και να μεταφέρονται με αεροσκάφη.

Επίσης, ο κατασκευαστής θα έπρεπε να αποδείξει ότι μπορεί να τα υποστηρίζει τεχνικά σε βάθος χρόνου έχοντας υψηλές διαθεσιμότητες ακόμα και στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, και να μπορεί να παράξει 60 οχήματα το μήνα, μεταξύ άλλων προδιαγραφών.

Πέραν των άλλων, ο Γαλλικός Στρατός αποφάσισε να προμηθευτεί ένα όχημα από την πολιτική αγορά, προκειμένου να συμπιεστεί το κόστος. Τα Ford Everest θα έχουν βάρος 3,5 τόνων και μεταφορική ικανότητα 900 κιλών. Τις εργασίες τροποποιήσεων έχει αναλάβει η Renault Trucks Defense.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: