Μίνι-ΜΕΑ για τις Γαλλικές δυνάμεις

 

thales-spyranger-1

 

Με Μίνι-ΜΕΑ πρόκειται να εξοπλιστούν οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς η Διεύθυνση Εξοπλισμών της χώρας επέλεξε το Spy’Ranger της Thales. Με το νέο αυτό σύστημα οι δυνάμεις θα αποκτήσουν επιπλέον δυνατότητες παρατήρησης και αναγνώρισης σε τακτικό επίπεδο.

Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση έως 70 συστημάτων μίνι-ΜΕΑ, με κάθε ένα εξ αυτών να αποτελείται από τρία αεροχήματα. Η ένταξή τους σε υπηρεσία θα ξεκινήσει από το 2018.

Το σύστημα Spy’Ranger αναπτύχθηκε χάρη στη συνεργασία της Thales με γαλλικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι ένα ευέλικτο σύστημα καθώς μπορεί να μεταφερθεί μέσα σε σακίδιο, ζυγίζοντας 14 κιλά μαζί με το ηλεκτροπτικό βάρους 1,4 κιλών. Η μέγιστη χρονική διάρκεια παραμονής στον αέρα είναι δυόμιση ώρες και η μέγιστη ακτίνα δράσης 30 χλμ.

Σύμφωνα με την Thales, το ηλεκτροπτικό σύστημα που φέρει έχει την υψηλότερη ανάλυση στον κόσμο, σε αυτήν την κατηγορία πλατφορμών. Η μετάδοση των δεδομένων γίνεται με data link, με τη μέγιστη δυνατή κρυπτογράφηση. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει τρισδιάστατο μοντέλο του χώρου που επιτηρεί, ενώ ο χειριστής του μπορεί να το περάσει σε άλλον, καλύπτοντας έτσι μεγαλύτερο εύρος περιοχής.

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: