Βρετανία – Γαλλία: Ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας

 

uk-france-defence-cooperation

 

Βρετανία και Γαλλία προχώρησαν σε περαιτέρω βήματα στο πλαίσιο της διμερούς τους συνεργασία στον τομέα της Άμυνας. Κατά τη διάρκεια της 27ης συνάντηση της Ανώτατης Ομάδας Εργασίας, ο Γεν. Διευθυντής Εξοπλισμών της Γαλλίας, η Βρετανίδα Υφυπουργός Άμυνας και ο διευθυντής της Βρετανικής Υπηρεσίας Προμηθειών DE&S, υπέγραψαν τη συμφωνία για την υλοποίηση συγκεκριμένων βημάτων.

Οι επιμέρους δραστηριότητες αφορούν τους τομείς των μη επανδρωμένων αεροχημάτων μάχης, των χερσαίων συστημάτων και τα συστήματα δοκιμών.

Στα UCAV, οι δύο αντιπρόσωποι συμφώνησαν στα ορόσημα που θα πρέπει να πετύχουν στο πλαίσιο της υπογραφής και κατακύρωσης συμβολαίου για τη φάση ανάπτυξης. Για αρχή, οι δύο χώρες υπέγραψαν τη συμφωνία για τη φάση μελέτης, διάρκειας 12 μηνών, που θα ξεκαθαρίσει θέματα των υπό μελέτη τεχνολογιών και προδιαγραφών.

Στο δεύτερο τομέα εντάσσεται η βιομηχανική συνεργασία για το πυροβόλο CTA40 των 40 χλστ. Οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν ότι η ορθή διαχείριση της διαμόρφωσης του συστήματος, είναι σημαντική όσον αφορά το κόστος, τις καθυστερήσεις και τον έλεγχο επιδόσεων. Για το λόγο αυτό υπέγραψαν συμφωνία που θα επιτρέπει την από κοινού διαχείριση του προγράμματος.

Τέλος, στον τομέα των μέσων υδροδυναμικών δοκιμών, η Βρετανία και η Γαλλία υπέγραψαν το διαμοιρασμό των συστημάτων/μέσων των δύο Διευθύνσεων Εξοπλισμών. Μέσω αυτής της συνεργασίας οι δύο χώρες θα μπορέσουν να καθορίσουν τις αντιλήψεις των μελλοντικών ναυτικών μέσων τους, μεταξύ των οποίων και των υποβρυχίων τους.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: