ΕΚΤΑΚΤΟ: Τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία

 

Turkey flag 2

 

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε πριν από λίγη λεπτά στην Σμύρνη, όπου εκτυλίχθηκαν άγριες σκηνές με έκρηξη και ανταλλαγή πυροβολισμών.

Η αρχή έγινε με την ανατίναξη οχήματος μπροστά στο Δικαστικό μέγαρο της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα, ένας αστυνομικός κι ένας υπάλληλος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επίσημες πληροφορίες.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή, όταν αστυνομικοί εντόπισαν υπόπτους που θεωρήθηκε ότι συνεργάστηκαν για το χτύπημα. Δύο από τους υπόπτους σκοτώθηκαν κι ένα διέφυγε.

Το δικαστήριο και η περιοχή εκκενώθηκαν υπό το φόβο για δεύτερο χτύπημα. Το Ανώτατο Τουρκικό Ραδιοφωνικό και Τηλεοπτικό συμβούλιο έθεσαν απαγόρευση στη ζωντανή μετάδοση εικόνας από την περιοχή του χτυπήματος.

Η κατάσταση ασφαλείας στην Τουρκία είναι εκτός ελέγχου, με το Ισλαμικό Κράτος να εκτελεί ενέργειες οποιαδήποτε στιγμή θελήσει, ενώ στα ανατολικά οι Κούρδοι αντάρτες συνεχίζουν να προκαλούν απώλειες στον Τουρκικό Στρατό.

Σε μια από τις προσπάθειες του Ταγίπ Ερντογάν να ενώσει τη χώρα στο πρόσωπό του, δεν παρέλειψε να εμπλέξει και την Ελλάδα. Εκτός από τα δημοσιεύματα για «πρόκληση» κρίσης στα Ίμια, σήμερα υπήρξαν αναφορές ότι ένας από τους τρομοκράτες της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, διέφυγε στην Ελλάδα και πως υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Ελλάδα, με την ομάδα που προσπάθησε να σκοτώσει τον Τ. Ερντογάν κατά τη βραδιά του πραξικοπήματος.

Η πίεση που νοιώθει το καθεστώς του Τ. Ερντογάν δεν επιτρέπει εφησυχασμό για την Ελλάδα, καθώς σε μια προσπάθεια να «ξεφύγει» από τα προβλήματα, η κατάδειξη της χώρας μας ως εχθρού που απειλεί είναι μια εύκολη λύση.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: