Καναδάς: Νέα οχήματα ειδικών επιχειρήσεων

 

polaris-defense-dagor-1

 

Νέα οχήματα θα αποκτήσει η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του Καναδά (CANSOFCOM) μετά την κατακύρωση του συμβολαίου του διαγωνισμού για το Υπερελαφρύ Όχημα Μάχης (Ultra-light Combat Vehicle) στην εταιρεία Polaris. Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια των οχημάτων, τη συντήρηση, εκπαίδευση και την παροχή ανταλλακτικών, έναντι συνολικού τιμήματος 15,5 εκ. Δολλαρίων ΗΠΑ.

Το όχημα που επιλέχθηκε είναι το Polaris DAGOR. Η πλατφόρμα θα υποβληθεί σε τροποποιήσεις προκειμένου να καλύπτει τις καναδικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, θα διαθέτει επανασχεδιασμένη διαμόρφωση φόρτωσης, διαφορετικούς έστορες οπλισμού, ηλεκτρολογικές βελτιώσεις και συστήματα τηλεπικοινωνιών. Η τελική διαμόρφωση θα υλοποιηθεί, κατασκευαστεί και δοκιμαστεί σε συνεργασία με την CANSOFCOM.

Το μεικτό βάρος του οχήματος ανέρχεται στα 3.515 κιλά, με το ωφέλιμο φορτίο να φτάνει τα 1.474 κ. Με μέγιστο φόρτο, η ακτίνα δράσης του οχήματος φτάνει τα 805 χλμ. Τέλος, χάρη στο μικρό μέγεθος και βάρος του, μπορεί να μεταφερθεί εξωτερικά με ελικόπτερα CH-47, CH-53 και UH-60.

 

Φωτ.: Polaris Defense

 

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: