
Αναβαθμισμένοι σταθμοί ελέγχου Α/Α συστήματος Patriot. Φωτ.: Raytheon
Λίγο πριν το κλείσιμο του έτους, η Raytheon υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 600 εκ. Δολλαρίων ΗΠΑ για την αναβάθμιση των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot ενός εκ των 13 κρατών-χρηστών. Η ταυτότητα του χρήστη δεν έγινε επισήμως γνωστή.
Η συμφωνία προβλέπει την αναβάθμιση των Patriot στην έκδοση Configuration 3+, συμπεριλαμβανομένου και του πακέτου Post Deployment Build 8. Το τελευταίο περιλαμβάνει:
α) νέους σταθμούς χειριστών με έγχρωμες οθόνες, οθόνες αφής και νέα πλήκτρα και
β) ψηφιακό επεξεργαστή ραντάρ εμπορικού τύπου, που θα δίνει τη δυνατότητα για μελλοντικές αναβαθμίσεις.
Ο νέος επεξεργαστής θα αποτελεί τμήμα του υπολογιστή ελέγχου όπλων, ο οποίος με τη σειρά του παρέχει 50% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, που με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λογισμικού θα δύναται να προγραμματιστεί για να αντιμετωπίσει νεοεμφανιζόμενες απειλές.
Με τις αναβαθμίσεις αυτές οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πυραύλους PAC-3 MSE, έχοντας έτσι τη δυνατότητα καταστροφής τακτικών βαλλιστικών πυραύλων.