Νέα έκδοση του RM-70

 

RM-70 Vampir 1

 

Τη νέα έκδοση του γνωστού σε όλους μας πολλαπλού εκτοξευτή πυραύλων RM-70 παρουσίασε η τσεχική εταιρεία Excalibur Army. Η νέα γενιά του συστήματος ονομάζεται RM-70 Vampir και φιλοδοξεί να το εναρμονίσει με τα σύγχρονα δεδομένα του πεδίου της μάχης, μετατρέποντας ένα αξιολογότατο σύστημα σε σύγχρονη πολεμική “μηχανή”.

Το RM-70 Vampir χρησιμοποιεί ως πλατφόρμα το όχημα Tatra-815-7, με κινητήρα Tatra T3C ισχύος 270 kW και ημιαυτόματο σύστημα μετάδοσης Tatra norgren. Η καμπίνα του πληρώματος είναι πλέον θωρακισμένη, με προστασία ΡΒΧΠ. Επιπλέον, μπορεί να τοποθετηθεί επιπλέον θωράκιση εφόσον το απαιτήσει ο χρήστης. Η αυτονομία του οχήματος είναι 1.000 χλμ και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 80 χαω.

Επίσης, όλα τα οχήματα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους χάρη στο δικτυοκεντρικό σύστημα ελέγχου πυρός. Κάθε πυροβολαρχία διαθέτει μία συλλογή Προωθημένου Παρατηρητή.

Η Excalibur Army αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί δύο πυροβολαρχίες εκτοξευτών, δύο οχήματα διοικητών πυροβολαρχίας κι ένα όχημα διοικητού Μοίρας.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: