Ευρωπαϊκές και γερμανικές παγίδες στο προσφυγικό

 

EU Refugees

 

Στην κακή κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των εισροών προσφύγων και παράνομων μεταναστών, η Ελλάδα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο το πρόβλημα της κακής γραφειοκρατίας της, αλλά την επιθετική στάση της Τουρκίας και τις παγίδες που στήνουν Ευρωπαίοι εταίροι. Μέσα στον κυκεώνα των όσων διαδραματίζονται, η χώρα φαίνεται ότι εντόπισε έγκαιρα και ξέφυγε προς το παρόν από δύο παγίδες.

Η πρώτη αφορά τον χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας. Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την επιστροφή των προσφύγων στην Τουρκία. Ωστόσο, αυτό έχει δύο όψεις. Η μία είναι ότι ο χαρακτηρισμός είναι απαραίτητος για να μπορούν οι Τούρκοι να μην χρειάζονται βίζα για τις μετακινήσεις τους εντός της ΕΕ και κατ’ επέκταση να μπορέσει κάποια στιγμή η Τουρκία να γίνε μέλος της Ένωσης. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η πιθανότητα κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες να μην αναγνωρίσουν την Τουρκία ως ασφαλή χώρα, με αποτέλεσμα να βρουν ευκαιρία για να αφήσουν τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες εντός της Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση προβλέπει ότι η κάθε περίπτωση από τους αιτούντες ασύλου θα εξεταστεί προσωπικά, με κριτήρια για κάθε πρόσφυγα. Εντούτοις, είναι πολύ πιθανό κάτι τέτοιο να προκαλέσει νέες καθυστερήσεις, λόγω του ότι η τελική απόφαση θα λαμβάνεται σε συνεργασία με Ευρωπαίους αξιωματούχους, δεδομένου ότι θα αφορά και τη μετεγκατάσταση των προσφύγων.

Η δεύτερη παγίδα έχει να κάνει με την επιτυχία της Ελλάδας και της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου, να εξαιρέσουν τα περί διαπραγμάτευσης του Κυπριακού από το σχέδιο δράσης ΕΕ και Τουρκίας. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία, δεδομένου ότι ο όρος τέθηκε στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την πίεση της Γερμανίας! Μία επιπλέον απόδειξη ότι οι δηλώσεις στήριξης της Άνγκελα Μέρκελ και της Γερμανίας είναι προς τέρψη της κοινής γνώμης. Πολύ απλά, Γερμανική στήριξη της Ελλάδας στο μεταναστευτικό δεν υπάρχει!

Τα όσα ενδιαφέροντα εξελίσσονται, αναφέρει σε άρθρο του το Euro2day.gr. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΕΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ Η ΑΘΗΝΑ

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Εξωτερική Πολιτική & Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: