Η επανεμφάνιση της Academi

 

Blackwater 1

 

Στο προσκήνιο βρίσκεται και πάλι η εταιρεία Academi (πρώην Blackwater), μετά το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με την Σαουδική Αραβία, χάρη στη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με tweet του Δάχι Χαλφάν, υπαρχηγού της αστυνομίας του Ντουμπάι, η Academi υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 539 εκ. Δολλαρίων ΗΠΑ, το οποίο προβλέπει την παροχή 1.400 στελεχών στην Σαουδική Αραβία. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν πρόκειται για άτομα που θα αναλάβουν την ασφάλεια προσώπων ή εγκαταστάσεων, αλλά για μαχητές-μισθοφόρους οι οποίοι θα εμπλακούν σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Υεμένη, μαζί τον Σαουδαραβικό Στρατό!

Σε περίπτωση θανάτου κάποιου μαχητή της Academi, η Σαουδική Αραβία θα καταβάλει το ποσό των 300.000 δολ. ΗΠΑ στην οικογένειά του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι, θα υπάρξει πρόβλεψη για την ασφάλειά τους από τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Σε αντίστοιχη περίπτωση απώλειας ζωής, το Ριάντ καταβάλει 35.000 δολ. σε Υεμενίτες και 150.000 δολ. σε άλλης υπηκοότητας μισθοφόρους.

Παρά το μεγάλο συνασπισμό εννέα κρατών που ηγείται η Σαουδική Αραβία, κατά των ανταρτών Χούθι, και παρά τον σύγχρονο οπλισμό, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να τους ελέγξει. Αντιθέτως, έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στον άμαχο πληθυσμό, λόγω των απωλειών και του εκτοπισμού. Για μία ακόμα φορά, η Υεμένη αποδεικνύεται “βάλτος” για μεγάλες δυνάμεις της περιοχής.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: