Δεύτερο CH-53K δοκιμών

 

CH-53K 5

 

Η Sikorsky, μέλος του ομίλου Lockheed Martin, ανακοίνωσε ότι ενέταξε στα τέλη Ιανουαρίου το δεύτερο CH-53K στο πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων και εκτέλεσε την πρώτη του πτήση. Μέχρι στιγμής, το πρώτο πρωτότυπο έχει πετύχει επέκταση του φακέλου πτήσης του στους 120 κόμβους. Τα δύο ελικόπτερα έχουν συμπληρώσει αθροιστικά 35 ώρες πτήσης, με εν ενεργεία πιλότους του Σώματος Πεζοναυτών στα χειριστήρια.

Πολύ σύντομα, άλλα δύο ελικόπτερα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, προκειμένου να επιταχυνθούν περαιτέρω οι δοκιμές που θα οδηγήσουν στην αρχική επιχειρησιακή αξιολόγηση και την πλήρη πιστοποίηση των συστημάτων. Τα δύο υπάρχοντα Super Stallion θα επικεντρωθούν στις διαδικασίες δομικού ελέγχου και επέκτασης του φακέλου πτήσης. Τα δύο νεώτερα, θα χρησιμοποιηθούν για την πιστοποίηση των συνολικών επιδόσεων, των κινητήρων και των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Τα ελικόπτερα CH-35K Super Stallion θα πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητες βαρέων μεταφορών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, αφού θα έχουν τριπλάσιο οφέλιμο φορτίο (27.000 λίβρες), σε αποστάσεις άνω των 110 ν.μ. Επιπλέον, θα διαθέτουν σύστημα fly-by-wire, “γυάλινο” πιλοτήριο, έλικες τέταρτης γενιάς, ελαστομερική κεφαλή στροφείου, αναβαθμισμένους κινητήρες, ράγες φόρτωσης παλετών ίδιες με αυτές της USAF, βελτιώσεις στην εξωτερική ανάρτηση φορτίων, ενισχυμένη επιβιωσιμότητα, χαμηλότερη ανάγκη συντήρησης και υποστήριξης. Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα αφορά την προμήθεια 200 μονάδων.

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: