Στις κρίσεις η Τουρκία χαίρεται… και πάλι

 

Greece Navy Spetsai

 

Σε κάθε κρίσιμη περίοδο της Ελλάδας, η Τουρκία υπενθυμίζει και πράττει τα «δέοντα» για να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία σε όλους τους τομείς και να μπορέσει να υλοποιήσει τα φασιστικά της σχέδια. Τις τελευταίες ώρες η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Καρπάθου.

Η κορβέτα «Μπόντρουμ», πλέοντας Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ζήτησε από τον κυβερνήτη του πλοίου Odin Finder, μέσω ασυρμάτου, να απομακρυνθεί από την περιοχή διότι αποτελεί μέρος της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Το ιταλικό πλοίο, σύμφωνα και με τη NAVTEX που εξέδωσε η Ελλάδα, ποντίζει καλώδιο μεταφοράς ρεύματος από την Κύπρο προς την Κρήτη. Το εν λόγο έργο αποτελεί τμήμα της τριμερούς συμφωνίας που υπέγραψε η χώρα μας με την Κύπρο και το Ισραήλ.

Η φρεγάτα «Σπέτσαι» του Πολεμικού Ναυτικού έλαβε εντολή και βρίσκεται στην περιοχή επιτηρώντας τις τουρκικές κινήσεις. Είναι η δεύτερη κατά σειρά πρόκληση μέσα σε λίγες ημέρες, μετά τη NOTAM που εξέδωσε η Άγκυρα προκειμένου τα θαλάσσια και εναέρια μέσα που συμμετείχαν στην έρευνα του δυστυχήματος του ΑΒ-212 να αναφέρονται στις Τουρκικές Αρχές.

Πρόκειται για απόδειξη ότι τα όποια εσωτερικά μας προβλήματα θα πρέπει να μη μας βρίσκουν διαιρεμένους. Η διαφθορά και η διαχρονική έλλειψη ικανοτήτων των πολιτικών ηγεσιών έχουν διαιρέσει τους πολίτες και τους έχουν αποξενώσει από πολλά πράγματα που θα πρέπει να μας βρίσκουν ενωμένους. Έτσι, πολύ εύκολα η χώρα γίνεται «μπαλάκι» που ο κάθε ξένος ή εγχώριος παράγοντας μπορεί να κλωτήσει όπου θέλει. Η έκκληση για σοβαρότητα ισχύει φυσικά και για τους γνωστούς δημοσιογραφικούς υπαλλήλους της συνωμοσίας που διαρρέουν ιστορίες για «μάτια» στο Αιγαίο που είδαν τι έγινε πριν την πτώση του ελικοπτέρου και λοιπές ανοησίες. Εξάλλου δεν χρειάζεται να έχουν αποδείξεις, αρκεί να βάζουν λίγο νερό στο μύλο του πατριωτικού αισθήματος για να διχάζουν περαιτέρω τους πολίτες. Ούτε η ΜΙΤ να ήταν.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Εξωτερική Πολιτική & Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: