Νέα θυγατρική από την Rheinmetall

 

Puma IFV 1

 

Η Rheinmetall ανακοίνωσε στα τέλη Ιανουαρίου τη δημιουργία μιας νέας θυγατρικής εταιρείας, στο πλαίσιο της εδραίωσής της στον τομέα των στρατιωτικών οχημάτων. Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Rheinmetall Vehicle Systems και σε αυτήν θα υπάγονται η Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) και η Rheinmetall Landsysteme (RLS). Οι δύο τελευταίες άλλωστε βρίσκονται υπό ενιαία διαχείριση από τις αρχές του έτους.

Έτσι, ο όμιλος θα διαθέτει τρεις τομείς. Τον τομέα πυρομαχικών και όπλων, των ηλεκτρονικών και των οχημάτων. Ο τζίρος για το 2016 εκτιμάται στα 1,4 δισ. Ευρώ.

Η ανάγκη για τη συγκεκριμένη απόφαση θεωρήθηκε επιβεβλημένη έπειτα από τη μελέτη των στοιχείων της αγοράς που κατέδειξαν ότι υπάρχει μειωμένο ενδιαφέρον για πλατφόρμες και αυξημένο για συστήματα. Η νέα θυγατρική του ομίλου θα μπορέσει να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες. Στο χαρτοφυλάκιό της θα περιλαμβάνονται οχήματα όπως το TOMA Puma, το Kodiak, το Boxer, το Fuchs, το AMPV, καθώς και τα φορτηγά οχήματα, ενώ θα παρέχει και τους πύργους Lance ή τους αντίστοιχους που θα τοποθετηθούν στα βρετανικά ΤΟΜΑ Scout.

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: