Μερική ιδιωτικοποίηση της Russian Helicopters

 

Mi-171S

 

Στη μερική αποκρατικοπίηση της Russian Helicopters προσανατολίζεται η Ρωσική Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέα κεφάλαια στην εταιρεία. Σύμφωνα με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούρωβ, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής και ξένων επενδυτών.

Το ποσοστό της εταιρείας που θα προσφερθεί προς πώληση, ανέρχεται στο 25% περίπου. Έτσι, ο νέος επενδυτής θα είναι στρατηγικού χαρακτήρα, την στιγμή που το κράτος θα απωλέσει το πλειοψηφικό πακέτο με το οποίο θα μπορεί να λαμβάνει αυτόνομα τις εκάστοτε αποφάσεις.

Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης έχει σχέση και με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της Ρωσίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα των οικονομικών κυρώσεων και της κατακρύμνησης της τιμής του πετρελαίου. Καθίσταται σαφές ότι, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν αφορά μόνο τις αμυντικές βιομηχανίες, αλλά και αρκετές άλλες κρατικές εταιρείες.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η τιμή στην οποία θα δοθούν προς πώληση, θα είναι κατά πολύ χαμηλότερη από αυτήν που θα μπορούσαν να είχαν πωληθεί πριν από ενάμιση χρόνο. Το δίλημμα για την Ρωσία είναι υπαρκτό, καθώς οι απώλειες που υφίσταται στον κρατικό προϋπολογισμό, σε συνάρτηση με τις δαπάνες, θα απαιτήσουν περαιτέρω χρήση των αποθεματικών, τα οποία συνεχώς βαίνουν μειούμενα.

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: