ΗΑΕ: Προμήθεια Patria AMV

 

Rosomak 1

 

Στην προμήθεια τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Patria AMV προχώρησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες για το μέγεθος της συμφωνίας. Εικάζεται ότι ο αριθμός των οχημάτων θα είναι γύρω στις 40 μονάδες με άλλες 50 ως προαίρεση.

Κατά πάσα πιθανότητα, τα νέα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις κατά των σιιτών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη. Το υπουργικό συμβούλιο της Φινλανδίας επικύρωσε τη συμφωνία, χωρίς να αναφερθεί στα πολιτικά γεγονότα στην Υεμένη ή να θέσει όρους μη χρήσης των οχημάτων εκεί. Πιθανόν η αρνητική οικονομική κατάσταση της Φινλανδίας να παίζει σημαντικό ρόλο, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας της εταιρείας.

Στην παραγωγή τους θα εμπλακεί και η πολωνική Rosomak SA, που αποτελεί υποκατασκευαστή της φινλανδικής Patria. Υπολογίζεται ότι το ήμισυ της παραγωγικής διαδικασίας των σκαφών γίνεται στην Πολωνία, όπου υπάρχει χαμηλότερο κόστος παραγωγής, με αποτύπωσή του στην τελική τιμή στον πελάτη.

Σύμφωνα με διεθνείς πηγές, η σύμβαση δεν περιλαμβάνει την παράδοση πύργων. Εικάζεται ότι τα ΗΑΕ θα εξοπλίσουν τα οχήματα με τηλεχειριζόμενους πυργίσκους με βαρέα πολυβόλα των 12,7 χλστ. ή/και πολυβομβιδοβόλα των 40 χλστ. Επίσης, είναι πολύ πιθανό, τμήμα του συνολικού αριθμού των οχημάτων να είναι ειδικής έκδοσης, προκειμένου να μπορεί να λάβει τους πύργους των ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3. Τα ΗΑΕ είχαν από καιρό εκφράσει τη βούλησή τους να αντικαταστήσουν τα ΒΜΡ-3 με πιο σύγχρονα οχήματα. Τα νέα AMV θα προστεθούν στον ήδη υπάρχον αριθμό των AMV που διαθέτουν τα ΗΑΕ από το 2008.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: