Πιστοποίηση για το Mi-35

 

Mi-38 2

Φωτ.: Russian Helicopters

 

Η Russian Helicopters, μέλος του ομίλου Rostec, ανακοίνωσε ότι έλαβε πιστοποίηση του τύπου για το μέσο ελικόπτερο Mi-38. Με την πιστοποίηση βεβαιώνεται ότι η σχεδίαση της πλατφόρμας είναι σύμφωνη με τις ρωσικές και διεθνής απαιτήσεις αεροπλοΐας. Δηλαδή, τις προδιαγραφές ΑΡ-29 και CS-29 αντίστοιχα (FAR-29 στις ΗΠΑ).

Αυτό ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη σειριακής παραγωγής του Mi-38 και εισόδου του στη ρωσική αγορά. Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης χρησιμοποιήθηκαν δύο από τα πρωτότυπα εφοδιασμένα με κινητήρες Klimov TV7-117V, οι οποίοι είχαν πιστοποιηθεί με τη σειρά τους στις αρχές του περασμένου έτους.

Το ελικόπτερο είναι από τα πλέον εξελιγμένα στην κατηγορία του και με τις πιο υψηλές επιδόσεις σε πολλούς τομείς. Διαθέτει από τα πλέον σύγχρονα συστήματα ναυτιλίας που του επιτρέπουν την αυτόνομη πτήση σε προκαθορισμένα σημεία αναφοράς, καθώς και την αυτοματοποιημένη προσγείωση, αιώρηση και σταθεροποίηση σε διάφορες διαμορφώσεις.

Τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά του έδωσαν την ευκαιρία να σημειώσει τρία ρεκόρ το 2012, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελικοπτέρων. Το πρώτο ήταν η άνοδος στα 8.620 μέτρα χωρίς φορτίο, το δεύτερο η άνοδος στα 3.000 μέτρα σε έξι λεπτά και το τρίτο ρεκόρ η άνοδος στα 6.000 μέτρα σε 10 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα.

Το μέγιστο βάρος απογείωσης είναι 15,6 τόνοι και το μέγιστο μεταφερόμενο βάρος εντός της καμπίνας ανέρχεται στους 6 τόνους και εξωτερικά στους 7 τόνους. Ως ταχύτητα πλεύσης αναφέρονται τα 285 χλμ/ώρα. Η ακτίνα δράσης είναι 660 χλμ. με βάρος 3 τόνων και 420 χλμ. με βάρος 5 τόνων. Ωστόσο αυτή μπορεί να αυξηθεί στα 1.200 χλμ. με την προσθήκη δύο εξωτερικών δεξαμενών καυσίμου και με μεταφερόμενο βάρος 2,7 τόνων.

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: