Έλληνες Ευρωβουλευτές: Πώς ψηφίζουν;

 

European Parliament

 

Μπορεί το σκάνδαλο της Volkswagen να ταρακούνησε όλη την υφήλιο, ωστόσο δεν έγινε το ίδιο με αρκετούς ευρωβουλευτές μεταξύ των οποίων είναι και κάποιοι Έλληνες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρασε ψήφισμα για τη σύσταση επιτροπής διερεύνησης των εκπομπών ρύπων των οχημάτων των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Θα περίμενε κανείς να υπάρχει καθολική στήριξη στη σύσταση τέτοιας επιτροπής, ειδικά υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και το ψήφισμα πέραασε με 354 ψήφους υπέρ της σύστασης της επιτροπής, 229 κατά και 35 αποχές.

Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές, όλοι οι ανήκοντες στη Νέα Δημοκρατία ψήφισαν κατά της επιτροπής διερεύνησης ή απείχαν. Αποχή υπήρξε κι από την ανεξάρτητη ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα και την Εύα Καϊλή. Θα είχε ενδιαφέρον να γνωστοποιήσουν για ποιο λόγο καταψήφισαν τη σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής.

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα votewatch.eu. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας και το πως φήφισαν οι ευρωβουλευτές της κάθε χώρας μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.votewatch.eu/en/term8-setting-up-a-committee-of-inquiry-on-emission-measurements-in-the-automotive-sector-its-powers-numer.html

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Πολιτική & Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: