Νέο ελαφρύ τεθωρακισμένο όχημα από την Ευρώπη…

 

EDA

 

Την ανάπτυξη ενός νέου προγράμματος σχεδίασης, ανάπτυξης και κατασκευής ελαφρού τεθωρακισμένου οχήματος, πολλαπλών χρήσεων, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Άμυνας (EDA).

Αν και θα είναι υπό την αιγίδα της EDA, το νέο όχημα θα αναπτυχθεί απ΄οτην Ιταλία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Γερμανία, η οποία θα είναι και η επικεφαλής του προγράμματος. Σε επίπεδο εταιρειών θα εμπλακούν οι Krauss-Maffei Wegmann (ως επικεφαλής), Airborne, Camattini Meccanica, CEIIA, IABG, IVECO, Scania Netherland, Tecnalia, TNO και η UROVESA.

Η πρώτη συνάντηση των μερών έγινε στις 16 Δεκεμβρίου στην έδρα της EDA, στις Βρυξέλλες. Το πρόγραμμα θα ονομάζεται L-AMP (Light Armoured Multi-Purpose Vehicle). Η ανάπτυξή του γίνεται προκειμένου να υπάρξει ένα όχημα το οποίο θα είναι ελαφρύτερο από τα υπάρχοντα οχήματα πολλαπλών χρήσεων.

Στόχος του προγράμματος το επόμενο διάστημα θα είναι η δημιουργία βάσης έρευνας και ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό θα γίνουν τα εξής: α) σύνταξη πίνακα δεδομένων υλικών, βαρών, μεγεθών και τιμών των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται έως σήμερα στην κατασκευή τέτοιων οχημάτων, β) καθορισμός των τμημάτων που προκαλούν τη μεγαλύτερη αύξηση στο βάρος και γ) υποβολή προτάσεων μείωσης του βάρους αυτών των τμημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις αντοχές που πρέπει να έχουν καθόλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: