Ισραήλ: Αντιβαλλιστική άμυνα στα πλοία του

 

Israel navy flag Saar5

 

Την εγκατάσταση συστοιχιών συστημάτων αντιπυραυλικής/αντιβαλλιστικής άμυνας στα πλοία του προωθεί το Ισραήλ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Haaretz, σχεδιάζεται η εγκατάσταση των Iron Dome επάνω στα πλοία του, ως ενδιάμεση λύση, μέχρι την άφιξη των νέων κορβετών από την Γερμανία. Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, η απόφαση είναι αποτέλεσμα της ανησυχίας του Τελ Αβίβ για την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου και της παρουσίας πυραύλων Yakhont στην Συρία.

Οι τέσσερις νέες κορβέτες που θα ονομάζονται Sa’ar 6, θα βασίζονται στις TKMS MEKO 80, που είναι μια μικρότερη έκδοση των ΜΕΚΟ A100. Το κόστος των τεσσάρων σκαφών υπολογίζεται στα 430 εκ. Ευρώ εκ των οποίων τα 115 εκ. Ευρώ θα δοθούν από την Γερμανία στο πλαίσιο των οφειλόμενων πολεμικών αποζημιώσεων. Το πρώτο σκάφος αναμένεται να είναι έτοιμο το 2019.

Ο εξοπλισμός αντιπυραυλικής άμυνας των Sa’ar 5 βασίζεται στους πυραύλους Barak 1. Τα νέα σκάφη, όμως, θα διαθέτουν τους πυραύλους νέας γενιάς Barak 8. Οι τελευταίοι αναπτύσσονται από κοινού με την Ινδία. Τον περασμένο Νοέμβριο εκτελέστηκε επιτυχής δοκιμή. Ήταν η πρώτο φορά που η βολή του έγινε από ναυτική πλατφόρμα, καταρρίπτοντας ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο στόχο.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: