Διαθέσιμα ισραηλινά C-130 για την Γαλλία

 
Israel Air Force C-130 1

 

Η Γαλλική Αεροπορία θα προχωρήσει στην προμήθεια δύο Lockheed Martin C-130J και δύο KC-130J. Ωστόσο, η Israel Aerospace Industries πρόκειται να καταθέσει προσφορά για τέσσερα επιπλέον C-130Ε, τα οποία θα περάσουν από σχετικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Αυτά θα προέλθουν από το απόθεμα της Ισραηλινής Αεροπορίας, η οποία σταδιακά θέλει να περάσει όλο τον στόλο των “Ηρακλής” στον τύπο C-130H.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, η Γαλλία θέλει τα τέσσερα επιπλέον C-130 να βρίσκονται σε κατάσταση που θα τους επιτρέψει να πετάξουν για άλλα 20 και πλέον χρόνια. Σχετικές εργασίες αναβάθμισης μέσης ζωής και αλλαγής του κεντρικού τμήματος της πτέρυγας των C-130, εκτελεί η ισραηλινή εταιρεία Bedek.

Η απόφαση της Γαλλίας να προχωρήσει στην προμήθεια C-130, έχει σχέση με τις καθυστερήσεις που παρουσιάζει η ένταξη του Airbus A400M Atlas, ενώ η στοχευμένη προμήθεια έκδοσης εναέριου ανεφοδιασμού γίνεται διότι τα Atlas δεν είναι κατάλληλα για να ανεφοδιάζουν τα ελικόπτερα Airbus H225M Caracal εν πτήσει.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: