Συμφωνία ΤΑΙ και LHTEC για το νέο ελαφρύ ελικόπτερο

 

LHTEC CTS800 engine

 

Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (ΤΑΙ) και η κοινοπραξία Light Helicopter Turbine Engine Company, που ιδρύθηκε με ποσοστό 50-50 από την Honeywell International και την Rolls-Royce, υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια των κινητήρων CTS800, στο πλαίσιο του προγράμματος του Τουρκικού Ελαφρού Ελικοπτέρου Γενικής Χρήσης.

Η συμφωνία είναι το επιστέγασμα του Μνημονίου Κατανόησης που υπέγραψαν πριν μερικούς μήνες, οι δύο πλευρές, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης Paris Air Show. Σε αυτήν προβλέπεται η πενταετής ανάπτυξη του προγράμματος για την ολοκλήρωση και πιστοποίηση των CTS800-4AT στο TLUH (Turkish Light Utility Helicopter).

Επιπλέον προβλέπεται η βιομηχανική παραγωγή και συντήρηση των κινητήρων στην Τουρκία, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας γενικότερα.

Ο κινητήρας είναι μια δοκιμασμένη λύση, τόσο σε πολιτικές όσο και στρατιωτικές πλατφόρμες, με εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Εκτός του TLUH χρησιμοποιείται ήδη στα τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα Τ129, γεγονός που θα προσφέρει οικονομία κλίμακας.

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: