Εμπορικά οχήματα για την USSOCOM

 

Η US Special Operations Command σχεδιάζει να αποκτήσει περισσότερα πολιτικά οχήματα, προκειμένου να μπορούν οι ομάδες της να αναμειγνύονται καλύτερα στο περιβάλλον στο οποίο θα επιχειρούν ανά την υφήλιο.

Ο στόλος των εμπορικών οχημάτων που διαθέτει ήδη αποτελείται από Toyota Land Cruiser και Toyota Hilux. “Εάν τα οχήματα μοιάζουν με αυτά που κυκλοφορούν στην τοπική κοινωνία της κάθε περιοχής, τότε τα μέλη μας μπορούν να εκτελέσουν τις αποστολές τους χωρίς να τραβούν την προσοχή”, όπως δήλωσε ο Ντιούκ Ντάνιγκαν, υποδιευθυντής προγραμμάτων οχημάτων ειδικών επιχειρήσεων της USSOCOM, από συνέδριο-συνάντηση μεταξύ της αμυντικής βιομηχανίας και των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων.

Σε αυτό, η εταιρεία Battelle παρουσίασε την ειδική θωρακισμένη έκδοση των οχημάτων της οικογενείας Land Cruiser 79 Series, ενώ η Navistar παρουσίασε το Special Operations Tactical Vehicle-B, που δημιουργήθηκε εξ αρχής ώστε να μοιάζει με ένα απλό όχημα κατηγορίας pick-up.

Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά την προμήθεια 300 περίπου θωρακισμένων και μη οχημάτων, με προβλεπόμενο προϋπολογισμό 75-80 εκατομμυρίων ευρώ. Τα οχήματα θα ενισχυθούν με συστήματα διοίκησης κι ελέγχου, πακέτα τηλεπικοινωνιών και άλλο συναφή εξοπλισμό.

 

 

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: