Γερμανία: Παραλαβή των πρώτων Η145Μ για την KSK

 

H145M 1

 

Η Airbus Helicopters παρέδωσε την Τετάρτη στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα δύο πρώτα στρατιωτικού τύπου, ελαφρά ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων Η145Μ. Τα ελικόπτερα αυτά, μαζί με τα άλλα 13 που θα παραληφθούν, θα χρησιμοποιηθούν από τη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων, την KSK.

Το Η145Μ είναι η στρατιωτική έκδοση του πολιτικού Η145, που μπήκε σε υπηρεσία το 2014 και προσφάτως συμπλήρωσε 10.000 ώρες πτήσης με διάφορους πελάτες ανά τον κόσμο, όπως είναι για παράδειγμα η Αμερικανική Εθνοφρουρά που επιχειρεί τα UH-72 Lakota. Το ελικόπτερο έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 3,7 τόννων. Δύναται να αναλάβει ευρύ φάσμα στρατιωτικών αποστολών, όπως γενικών μεταφορών, αναγνώρισης, έρευνας και διάσωσης, επιθετικής αναγνώρισης και εκκένωσης τραυματιών.

Στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, η έκδοση είναι εξοπλισμένη με σύστημα fast-rope, άγκιστρα πρόσδεσης φορτίου, βαρούλκο ανάσυρσης προσωπικού, οπλισμό πλευρικής θύρας, αντιβαλλιστική προστασία και σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων. Εξ αρχής η σχεδίαση προσφέρει λειτουργία κράνους με ενσωματωμένο σύστημα απεικόνισης και σκόπευσης και αυτοσφραγιζόμενες δεξαμενές καυσίμου.

Η προώθησή του γίνεται από τους δύο κινητήρες Turbomeca Ariel 2E, που ελέγχονται μέσω του ψηφιακού συστήματος FADEC. Το δε ακουστικό τους ίχνος είναι το χαμηλότερο στην κατηγορία. Το πακέτο ηλεκτρονικών είναι το Helionix και περιλαμβάνει σύστημα αυτόματου πιλότου τεσσάρων αξόνων.

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: