Μέδουσα 2015 – Αίγυπτος και Ελλάδα σε κοινή δράση

 

Greece Navy 1

 

Από 7 έως 11 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιείται κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 2015», στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Η άσκηση διεξάγεται στην θαλάσσια περιοχή νοτίου/νοτιοανατολικού Αιγαίου, Κρητικού και Λιβυκού πελάγους με τη συμμετοχή μονάδων Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας των δύο χωρών.

Στην άσκηση συμμετέχουν οι ελληνικές ΕΔ με 2 Φ/Γ, 1 ΤΠΚ, 12 εξόδους F-16 και 2 εξόδους Ε/Π SUPER PUMA και οι αιγυπτιακές ΕΔ με 1 Φ/Γ, 2 ΤΠΚ και 18 εξόδους F-16.

Τα βασικά αντικείμενα συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • τεχνικές ασκήσεις
  • ασκήσεις πυρών
  • ασκήσεις αεράμυνας και προσβολής στόχων επιφανείας
  • ασκήσεις θαλάσσιας αποτροπής (Maritime Ιnterdiction Operations-MIO)
  • ασκήσεις ηλεκτρονικού πολέμου και επικοινωνιών
  • ασκήσεις έρευνας-διάσωσης (SAR) με συμμετοχή πολεμικών πλοίων και Ε/Π (SUPER PUMA της ΠΑ) και παροχή στοχευμένης εκπαίδευσης επί του αντικειμένου σε προσωπικό της αιγυπτιακής ΠΑ.

Επιπρόσθετα, στις 8 Δεκεμβρίου 2015 παρασχέθηκε εκπαίδευση σε αντικείμενα ΜΙΟ σε προσωπικό πληρωμάτων των αιγυπτιακών πολεμικών πλοίων στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα.

Για τις ανάγκες της ασκήσεως 4  F-16 της Αιγύπτου μεταστάθμευσαν από τις 8-12-2015 στην 115 ΠΜ, ενώ παρασχέθηκαν ευκολίες και από το Πεδίο Βολής Κρήτης σε σχέση με την ενδιαίτηση προσωπικού των αιγυπτιακών ΕΔ.

Πηγή: ΓΕΝ

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: