Μαροκινό Ναυτικό: Παραλαβή φορτηγίδας με σύστημα αφαλάτωσης

 

Φορτηγίδα με σύστημα αφαλάτωσης για την παραγωγή πόσιμου νερού απέκτησε το Μαροκινό Βασιλικό Ναυτικό από τα ολλανδικά ναυπηγεία Damen. Το σκάφος Stan Pontoon 3011 Water Barge αποτελεί πλατφόρμα παραγωγής 1.500 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού σε ημερήσια βάση. Έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει νερό, αλλά η κύρια λειτουργία της είναι να το αποστέλει στην ξηρά μέσω σωλήνων.

Η μετακίνησή της γίνεται με τη βοήθεια ρυμουλκού σκάφους και η λειτουργία των μηχανών αφαλάτωσης γίνεται με πετρέλαιο. Το Μαροκινό Ναυτικό απέκτησε την πλατφόρμα προκειμένου να παρέχει πόσιμο νερό σε περιοχές που έχουν πληγεί από την παρατεταμένη ξηρασία. Επίσης, λόγω των σημαντικών της δυνατοτήτων θα αξιοποιηθεί και για την άρδευση καλλιεργειών.

Ένα ιδιαίτερο προϊόν από τα ολλανδικά ναυπηγεία που σημειώνουν σημαντικό αριθμό εμπορικών επιτυχιών, ιδιαίτερα στον τομέα των σκαφών μικρών εκτοπισμάτων. Άραγε η χώρα ως πολιτική και βιομηχανική οντότητα δεν μπορεί να πουλήσει ούτε μερικά περιπολικά σκάφη ή μια απλή ιδέα όπως η φορτηγίδα με το σύστημα αφαλάτωσης;

 

 

 

 

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: