Αυστραλία: Κοινοβουλευτική έρευνα για το F-35

 

F-35A 3

 

Σε κοινοβουλευτική έρευνα προχωράει η Αυστραλιανή Γερουσία, προκειμένου να εξετάσει τον σχεδιασμό της προμήθειας του αεροσκάφους Lockheed Martin F-35, το κόστος και τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούν το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, η |Επιτροπή Εξωτερικών, Άμυνας και Εμπορίου” θα αξιολογήσει τις μελλοντικές αεροπορικές ανάγκες της χώρας και το κατά πόσο χρειάζεται ένα αεροσκάφος σαν το F-35, την σχέση κόστους – όφελους, τα χρονοδιαγράμματα, τις δοκιμές που θα απαιτηθούν, καθώς και το έαν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές. Το αποτέλεσμα του ελέγχου θα κοινοποιηθεί την 1η Μαΐου 2016.

Αν και η απόφαση για έλεγχο αντιμετώπιζε την αντίσταση από την πλευρά της κυβέρνησης, εντούτοις κατάφερε να υπερψηφιστεί χάρη στους Πράσινους που έφεραν το θέμα στην Γερουσία και στην υποστήριξη που έλαβαν από τους Εργατικούς και του Ανεξάρτητους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θεωρείται μέχρι στιγμής η ακριβότερη αμυντική προμήθεια της χώρας, με κόστος 16 δισεκατομμυρίων Δολλαρίων Αυστραλίας, αν και αναμένεται να ξεπεραστεί από το κόστος απόκτησης νέων υποβρυχίων. Η χώρα έχει προγραμματίστει να αποκτήσει 72 F-35, τα οποία ίσως αυξηθούν σε 100, με τις πρώτες δύο Μοίρες να πρέπει να είναι επιχειρησιακά έτοιμες το 2020. Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί δύο αεροσκάφη τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ και χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των πρώτων Αυστραλών χειριστών.

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: