Το νέο Erieye για τα ΗΑΕ

 

Saab SRSS Bombardier Global 6000

 

Ένα σημαντικό συμβόλαιο υπέγραψε η σουηδική Saab με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης στο Κουβέιτ. Αφορά την προμήθεια του συστήματος ραντάρ Swing Role Surveillance System (SRSS). Το συμβόλαιο είναι ύψους 1,2 δισ. δολλαρίων και αφορά την πώληση δύο τέτοιων συστημάτων.

Το σύστημα περιλαμβάνει ποικιλιά αναβαθμίσεων σε σχέση με το Erieye, καθώς η ανάπτυξή του βασίστηκε στην επί δεκαετίες χρήση του συστήματος ραντάρ που διαθέτει και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Όπως ανακοινώθηκε από την Saab, τα ΗΑΕ θα χρησιμοποιήσουν ως πλατφόρμα του συστήματος ραντάρ δύο αεροσκάφη Bombardier Global 6000.

Εκτός από το ραντάρ, τα αεροσκάφη θα διαθέτουν και επιπλέον αισθητήρες, ακολουθώντας τις τάσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Τα δύο Global 6000 θα είναι εξοπλισμένα με δύο πυργίσκους ηλεκτροπτικών στο εμπρόσθιο τμήμα, κάτω από το πιλοτήριο, με δευτερεύον ραντάρ έρευνας στο κάτω μέρος της ατράκτους και ακροπτερύγες κεραίες και λοιπούς αισθητήρες.

Το 2009 το Κουβέιτ είχε ανακοινώνσει την προμήθεια δύο αεροσκάφων Saab 340 με Erieye, ως ενδιάμεση λύση για την κάλυψη των επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών αναγκών. Ωστόσο, με τη νέα προμήθεια, οι δύο υπάρχουσες πλατφόρμες θα συνεχίσουν να υπηρετούν κανονικά με την αεροπορία της χώρας, αν και θα περάσουν από κάποιο πρόγραμμα αναβάθμισης.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: