Για πρώτη φορά Stryker στον Αρκτικό Κύκλο – Βίντεο

 

 

Την πρώτη τους ανάπτυξη στον Αρκτικό Κύκλο έκαναν τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα GDLS Stryker του Αμερικανικού Στρατού. Το λιώσιμο των πάγων ανοίγει νέες διόδους και προσβάσεις σε μέχρι πρώτινος απρόσιτες περιοχές, δημιουργώντας ζητήματα ασφαλείας. Η παρουσία ενεργειακών κοιτασμάτων αλλά και οι νέοι οδοί ναυσιπλοΐας ωθούν τις χώρες της περιοχής στην αύξηση της εκεί στρατιωτικής τους παρουσίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αμερικανικός Στρατός, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες, εκτέλεσε δοκιμή των ικανοτήτων ταχείας ανάπτυξης δυνάμεων στον Αρκτικό Κύκλο. Η επιχείρηση “Αρκτικός Πήγασος” ήταν διακλαδική, περιλαμβάνοντας τη συνεργασία της Αμερικανικής Αεροπορίας, του Πολιτειακού Υπουργείου Φυσικών Πόρων της πολιτείας της Αλάσκα και το Δήμο North Slope.

Με αεροσκάφος Boeing C-17 Globemaster III μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Deadhorse τέσσερα οχήματα Stryker και 40 στρατιώτες της 1st Stryker Brigade Combat Team. Η ανάπτυξη των οχημάτων συνέβαλε στο να δοκιμαστεί η δυνατότητά τους να επιχειρούν σε πολικές θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ -23 και -30 βαθμών Κελσίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: 1st Stryker Brigade Combat Team

 

 

 

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: