Τεστ αντοχής σε F-16 Block 50 με ελληνικό ενδιαφέρον – Βίντεο

 

Greece Air Force Zeus F-16 RIAT15 2

 

Πάνω από 27.000 πτητικές ώρες, μέσα σε διάστημα δύο ετών, εξομοίωσε η Lockheed Martin σε ένα μαχητικό F-16C Block 50, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία με τα οποία θα καθοριστεί η αντοχή της κατασκευής πέρα από τις 8.000 ώρες που είναι η σχεδίασή της.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος δοκιμών ολοκλήρωσε 32 γύρους δοκιμών αντοχής, με 27.713 ώρες εξομοίωσης πτήσης, στις ειδικές, πλήρους κλίμακας εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Φορτ Γουόρθ, του Τέξας. Με την ολοκλήρωσή τους, το αεροσκάφος λύθηκε στα επιμέρους τμήματά του προκειμένου να περάσει από ελέγχους ρωγμών. Τα αποτελέσματα θα κρίνουν το κατά πόσο η εταιρεία θα μπορέσει να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του μαχητικού, πέρα από τις αρχικές προδιαγραφές. Τα όσα καταγραφούν θα ισχύουν για όλα τα μαχητικά των εκδόσεων από το Block 40 κι έπειτα.

Επίσης, τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στην σχεδίαση και πιστοποίηση των μετατροπών στο πρόγραμμα SLEP (Service Life Extension Program), που αφορά δομικές μετατροπές στον τύπο, όταν βρίσκεται κοντά στη λήξη του ορίου ζωής. Όσο για τις ώρες πτήσης, εφόσον όλα πάνε καλά, τότε τα μαχητικά θα έχουν όριο ζωής τις 12.000 ώρες πτήσης.

Το πόρισμα θα έχει ενδιαφέρον και για την Πολεμική Αεροπορία, η οποία ενδιαφέρεται να περάσει από σχετικό εκσγυχρονισμό τα F-16 που έχει σε υπηρεσία. Ωστόσο, λόγω των οικονομικών περιορισμών, το πρόγραμμα έχει παρουσιάσει καθυστέρηση.

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: