Πυρομαχικά με κλιμακωτά αποτελέσματα

 

RADIUS TDW Scalable Effects Technology

 

Νέα τεχνολογία ανέπτυξε η εταιρεία TDW GmbH, μέλος του ομίλου MBDA, με την οποία δίνει στις στρατιωτικές δυνάμεις τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτές το εύρος της έκρηξης – καταστροφής που θα έχει ένα βλήμα. Η τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί σε βλήματα πυροβολικού, ναυτικών πυροβόλων ή και βομβών αεροσκαφών, σε πυραύλους ή ακόμα και σε πυραύλους πλεύσης.

Η τεχνολογία ονομάζεται RADIUS, που είναι το αρτικόλεξο για το Range Adaptable Device Incorporating Unique Scaling. Χάρη σε αυτή, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει η έκρηξη ενός βλήματος ή βόμβας να γίνει ανάμεσα στο 10% και 100% της ισχύος του/της. Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου υπάρχει φόβος πρόκλησης παράπλευρων απωλειών. Επιπλέον, μειώνει το βάρος στη Διοικητική Μέριμνα από την ανάγκη για διαφορετικού τύπου βλήματα, μιας και η σχετική προσαρμογή μπορεί να γίνει στο πεδίο, λίγο πριν τη βολή.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δοκιμής στην Βρετανία, η εταιρεία χρησιμοποίησε δύο βόμβες γενικής χρήσης Mk-82 των 500 λιβρών. Η μία είχε προγραμματιστεί να εκραγεί στο 10% της ισχύος της και η άλλη στο 100%. Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν άκρως εμφανή και κρίθηκαν απολύτως ικανοποιητικά.

 

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: