ΜΕΑ για την Τουρκική Αστυνομία λόγω ΡΚΚ

 

Turkey UAV Bayraktar Tactical UAV

 

Στην προμήθεια μη επανδρωμένων αεροχημάτων προχωράει η Τουρκική Αστυνομία. Η απόφαση είναι αποτέλεσμα των συχνών επιθέσεων που δέχονται οι δυνάμεις της από τους Κούρδους αντάρτες.

Η παραγγελία έγινε μέσω της Γενικής Γραμματείας Αμυντικών Βιομηχανιών, στο πλαίσιο κατεπείγουσας απαίτησης. Το συμβόλαιο αφορά την απόκτηση έξι αεροχημάτων και τεσσάρων σταθμών εδάφους, τα οποία θα παραδοθούν εντός του 2016.

Τα αεροχήματα που παραγγέλθηκαν είναι τα Bayraktar Tactical UAV, κατασκευής των εταιρειών Baykar και Kalekalip. Πρόκειται για καινούρια σχεδίαση, η οποία πέταξε για πρώτη φορά τον περασμένο χρόνο και στις τελευταίες δοκιμές πέταξε στα 18.000 πόδια, αν και σε προηγούμενες έφτασε και τα 27.000, ενώ η μέγιστη διάρκεια πτήσης ήταν 10 ώρες.

Το αερόχημα φέρει πυργίσκο με ηλεκτροπτικό σύστημα, θερμική κάμερα, αποστασιόμετρο λέιζερ, καταυγαστήρα λείζερ και καταδείκτη. Είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και μπορεί να εκτελέσει τις φάσεις της απογείωσης και προσγείωσης χωρίς εξωτερική παρέμβαση. Το σύστημα το απέκτησαν και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε έξι μονάδες αεροχημάτων.

Advertisements

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: